Vürtsikas idamaine kana-nuudlisupp
Kahele sööjale
Valmistamine:
väike jupp ingverit
3 talisibulapunti, lisaks serveerimiseks
rapsiõli
500 ml kodust kanapuljongit
2 sl riisiäädikat
3 sl sojakastet
1 sl kalakastet
1 sl tšillikastet
70 g nuudleid
kanaliha (supikompleti keetmisest), aga kui seda pole, siis keeda 2 nahata ja kondita kanakintsu
4–5 redist
tšilliõli
2 muna
seesamiseemneid
Valmistamine:
Kui sul on aega, keeda eelmisel päeval munad ning koori. Valmista marinaad 200 ml veest ning sojakastmest ja riisiäädikast, mida lisa oma maitse järgi. Tõsta munad marinaadi ning aseta ööks külmkappi.
Koori ingver ning haki koos sibulaga peeneks. Kuumuta potipõhjas õli ning prae hakitud segu läbi. Vala peale puljong, alanda kuumust ning lisa riidiäädikas, kala- ja soja- ja tšillikaste. Kata kaanega ning lase madalal kuumusel 5 minutit podiseda. Keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale juhisele. Kui sul munad pole eelmisel päeval marinaadi pandud, siis keeda need nüüd poolmehmeks ning viiluta redised õhukeselt.
Jaga nuudlid supikausside vahel. Lisa kanaliha ja redised, nirista peale puljong. Puista üle sibula ja seesamiseemnetega. Poolita munad, tõsta supi sisse. Viimasena tilguta peale tšilliõli ning serveeri koheselt.