Veiserind - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise veiserind / Brisket

Veiserind

Koostis- ja maitseained:
1 kg veise rinnaliha
1 küüslaugupea
1 punane sibul
3 loorberilehte tüümianioksi
1 tšilli
3 sl pruuni suhkrut musta terapipart
0,5 l vett
50 ml viskit
50 ml õunaäädikat

BBQ kaste
30 g suitsu paprika pulbrit
0,5 tl cayenne pipart
60 ml õunaäädikat
1 tl tomatipastat
1 dl mett
4 sl pruuni suhkrut
2 sl sinepipulbrit
1 dl sl viskit

Eemalda lihalt kelmed. Pane ahi soojenema 150 kraadile. Pane liha rasvaga kaetud pool ahjuvormi. Lisa koorimata küüslaugupea, sibula rattad, loorberilehed ja tüümian. Pane juurde tšillikaun, suhkur, pipar, viski, õunäädikas ja vesi. Kata fooliumiga ja küpseta 3 tundi, kuni liha on pehme. Tõsta liha vedelikust välja. Lase jahtuda.

Kastme valmistamiseks pane paprikapulber, cayenne, õunaäädikas, tomatipasta, mesi, suhkur, sinepipulber väikesesse potti ja sega. Kuumuta tasasel tulel ja lase veidi kokku keeda. Lõpuks lisa viski. Eemalda tulelt ja lase jahtuda.
Võta eelküpsetatud liha ja kuivata majapidamispaberiga. (Liha võib ette küpsetada ka eelmisel päeval) Küpseta lihatükki kuumal grillil 5-8 minutit kummaltki poolt. Tõsta serveerimistaldrikule ja määri peale ohtralt kastet. Lase umbes 5 min. tõmmata ja lõika liha lahti.