Veiselihatasku - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Veiselihatasku

Kahele sööjale
Vaja läheb:
1 Lihuniku Äri veise välisfileelõik
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 keskmist nisutortillat
lehtsalatit
4–5 redist
pool pikka kurki
peotäis hernekaunu

Marineeritud sibul:
1 punane sibul
punase veini äädikat
soola

Kaste:
2 sl palsamiäädikat
1 tl sinepit
4–5 sl külmpressitud oliiviõli
mett

Valmistamine:
Valmista kaste. Mõõda väikese keeratava kaanega purgi sisse äädikas, õli ja sinep, keera kaas kindlalt peale ning loksuta korralikult läbi. Maitsesta mee, soola ja pipraga. 

Sibula marineerimiseks koori sibul, viiluta õhukeselt, tõsta kaussi, lisa veidike äädikat (et oleks korralikult niisutatud) ning maitsesta soolaga. Näpi läbi. Kuumuta pannil õli ning prae lihalõiku 3 minutit ühelt ja 2 minutit teiselt poolt, tõsta pannilt, maitsesta soola ja pipraga ning lase veidi puhata ning seejärel viiluta. Seejärel viiluta kurk ja redised ning lõika hernekaunad pooleks. Soojenda tortillad, vooderda salatilehtedega, tõsta peale kurk, redis, hernekaunad ning marineeritud sibul. Lisa veiselihaviilud, nirista kastmega üle, keera rulli ning serveeri.

Retsept: Kristina Efert