Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise keel
Veise keel Belgia dialektiga
Koostis-ja maitseained veisekeele hautamiseks:
1 veisekeel
1 l vett, et keel oleks veega kaetud
1 sibul
3-4 tk nelki
1 porgand
3-5 sellerilehte
3 küüslauguküünt
1 petersellivars
terapipart, supilusikatäis meresoola
väike jupp porrulaugu rohelist osa
Koostis-ja maitseained tomatikastme jaoks:
100 g porgandit
100 g sibulat
50 g sellerit
50 g porrulauku
2 küüslauguküünt
10 g tšillit
60 g võid
100 g purustatud tomatikonservi
100 g tomatipüreed
Hauta terve veisekeel 1 l vees kaane all koos juurviljadega nii, et keel jääb veega kaetud. Hauta madalal temperatuuril orienteeruvalt 1,5-2h kuni keel on pehme. Valmishautatud keelel eemalda nahk ja lase puljong läbi sõela. Tomatikastme jaoks prae tükeldatud juurviljad võiga läbi. Seejärel lisa pool supilusikatäit soola, purustatud tomatikonserv ja tomatipüree. Prae see koos juurviljaga läbi, lisa paar loorberilehte ja veidi rosmariini (parim on 1-2 g värsket). Vala peale 0,5 l keelepuljongit ja keeda tasasel tulel pool tunnikest. Valmis tomatikaste vala läbi sõela.
Veisekeele serveerimiseks:
Prae 150 g šampinjone või austerservikuid 30 g võiga läbi, lisa tomatikaste. Maitsesta soola ja pipraga, vajadusel paksenda maisi- või kartulitärklisega. Viiluta hautatud keel kastme sisse. Serveeri koos kartulipüreega. Juurde sobib hästi Belgia klassikaline valge siguri salat – tükeldatud sigur majoneesiga segatult.