Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahesealiha välisfilee
Välisfilee punase kastmega
Kahele sööjale
Vaja läheb:
2 Lihuniku Äri veise välisfileelõiku
50 g päikesekuivatatud tomateid
1/2 küüslauguküünt
1 väiksem sibul
7 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl punase veini äädikat
1/2 tl suitsutatud paprikapulbrit
väike punt peterselli
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
VAlmistamine:
Koori sibul ja küüslauk, lõika väiksemateks tükkideks. Surista köögikombainis või saumiksriga päikesekuivatatud tomatitega väikesetükiliseks pastaks. Lisa õli, äädikas ning paprikapulber, maitsesta soola ja pipraga. Haki petersell ning sega kastme hulka. Tõsta kõrvale maitsestuma.
Samal ajal kuumuta pannil õli ning prae lihalõike 3 minutit ühelt ja 2 minutit teiselt poolt, tõsta pannilt, maitsesta soola ja pipraga ning lase veidi puhata. Serveeri kastmega. Toekama eine pakkumiseks võid juurde pakkuda ahjukartuleid.
Retsept: Kristina Efert