Ürdine rulaad veise kõhuäärest - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise kõhuäär / Matambre

Ürdine rulaad veise kõhuäärest

Koostis ja maitseained:
1 ca 700 g veise kõhuäärt, kelmetest puhastatuna
2 sibulat, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
50 g võid
Riivitud sidrunikoort ja sidrunimahla
Ohtralt värskeid hakitud ürte – petersell, tüümian, till, pune, basiilik
Soola ja pipart
5 dl veisepuljongit, õli

Esmalt töötle kõhuääre liha. Eemalda terava noaga kelmed ja liigne rasv ning tambi lihavasaraga kõhuäär mõlemalt poolt läbi. Jäta toatemperatuurile.
Kuumuta pannil õli ja või ning prae keskmisel kuumusel mõned minutid esmalt sibulat. Lisa siis küüslauk ja kuumuta läbi. Kalla pannile ürdid ning kuumuta kiirelt läbi. Maitsesta segu soola, pipra, sidrunimahla ning sidrunikoore- ja mahlaga.
Laota segu kõhuäärele ja keera kõhuäär tihedalt rulli. Kinnita rull tikuga ja/või seo värvitu majapidamisnöööriga tihedalt kinni. Pruunista esmalt rulli pannil õli ja või segus igast küljest. Tõsta siis malmpotti või küpsetuskotti. Lisa kuum puljong, kata kaanega või sule küpsetuskott ning küpseta ca 120-150 kraadi juures 3-4 tundi.
Serveerides lõika rullist parajad viilud. Serveeri soojalt või siis järgmisel päeval külmalt võileivakattena.