Tummine läätsesupp - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Tummine läätsesupp

Kahele sööjale

Vaja läheb:
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
külmpressitud rapsiõli
80 g rohelisi läätsesid
600 ml kodust mahekanapuljongit
1 väiksem pastinaak
paar peotäit maisi
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
1 jalapeno
1 avokaado
1–2 laimi
Serveerimiseks:
koriander
maisitortillad

Valmistamine:

Koori sibul ja küüslauk ning haki koos jalapenoga peeneks. Kuumuta poti põhjas õli ja prae hakitud segu läbi. Loputa läätsed külma voolava vee all ning lisa potti, vala peale puljong ning lase madalal tulel umbes 40 minutit podiseda. Koori pastinaak, lõika väikesteks kuubikuteks, seejärel lisa koos maisiga supile. Maitsesta vürtsköömnetega, kui vaja, lisa ka soola. Keeda kuni köögiviljad on pehmed ning lisa maitse järgi laimimahla. Puhasta avokaado, lõika kuubikuteks ning piserda laimimahlaga üle. Kuumuta pann ning rösti maisitortillad. Serveerides puista supikausile avokaadokuubikuid ja koriandrilehekesi. Paku juurde röstitud maisitortillasid.