Traditsiooniline Ungari guljašš - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise aba

Mahe rohumaaveise lihalõiked

Traditsiooniline Ungari guljašš

Koostis- ja maitseained:
700 g veiseliha
3 spl rasva
700 g kollast sibulat
35 g paprikapulberit
1 küüslauk
2 punane paprika
1 kollane parika
2 tomatit
2 porgandit
2 kartulit
1l puljongit
1 loorberileht
sool, pipar

Sulata rasv malmpotis, lisa hakitud sibulad ja pruunista keksmisel-kõrgel kuumusel umbes 7-10 minutit. Tõsta kuumuselt ning sega sisse paprikapulber, kuubikuteks lõigatud kael ja hakitud küüslauk. Aseta tagasi kuumusele ning pruunista 10 minutit või kuni lihal on ilus värv.

Lisa tükeldatud paprika ning küpseta veel 7-8 minutit. Lisa tükeldatid porgandid, tomatid, kartulid, puljong, loorberileht ja maitsesta soola ja pipraga. Lase keema ning kata kaanega ja langeta kuumus keskmiseni. Lase guljašil podised umbes tund. Maitsesta veel soolaga.
Serveeri hapukoore ja tugeva koorikuga saiaga.