Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise saba
Tai veisesabasupp
Koostis- ja maitseained:
1 kg veisesabasid
4 kardemoni kupart
1 kaneelikoor
2 tl valge pipra terasid
1 spl soola
1 sibul
200 g kirsstomateid
2-3 laimi mahl
2-3 rohelist sibulat
mõned linnusilma tšillid
peotäis värsket koriandrit
mõned viilud värsket ingverit
Serveerimiseks soovi korral jasmiiniriisi
Pane sabad suurde supipotti ja kata külma veega. Aja vesi keema, keera tuli madalaks, et supp vaid õrnalt keeks. Eemalda tekkiv vaht kuni seda enam ei teki. Nüüd lisa kardemonikuprad, kaneelikoor, pipraterad ja sool. Kata pott kaanega ja lase umbes tund aega keeda. Kontrolli aeg-ajalt, et vedelikku oleks piisavalt (kataks ära kõik sabad) ning lisa vajadusel keevat vett.
Peale esimest tundi lisa viilutatud sibul ja ingver. Lase supil veel 1,5-2 tundi madalal kuumusel keeda. Umbes 5-10 minutit enne selle aja lõppu lisa supile terved kirsstomatid.
Nüüd peaks liha sabakontide küljest praktiliselt ise ära kukkuma ja suussulavalt pehme olema. Tõsta pott tulelt ja lisa soola, kui tarvis. Maitsesta laimimahla ja purustatud tšillidega.
Serveeri puistates supp üle hakitud rohelise sibula ja koriandriga.
Soovi korral võib lisada ka peotäie krõbedaks praetud šalottsibulaid. Söö eraldi roana või serveeri kõrvale auravat jasmiiniriisi, nagu Tais.