Sous vide kanasalat piri piri jogurtikastmega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

“Sous vide” etteküpsetatud mahe kana

Sous vide kanasalat piri piri jogurtikastmega

Kuuele sööjale

Vaja läheb:
400–450 g Lihuniku äri sous vide kana
1 purk (200 ml) Lihuniku äri piri-piri kastet
vedelamat maitsestamata jogurtit
2 suuremat punast sibulat
2 suuremat punast paprikat
külmpressitud oliiviõli
sool
värskelt jahvatatud musta pipart
200 g kuskussi
200 ml kodust kanapuljongit
näpuotsaga safranit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
sidrunimahla
120 g kurki
200 g konserveeritud virsikuid mahlas
lehtsalatit, rukolat ja granaatõunaseemneid

Valmistamine:

Koori sibul, lõika õhukesteks sektoriteks. Eemalda paprikatel sisu ning lõika meelepärasteks tükkideks. Tõsta köögiviljad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal mõõda kuskuss kaussi, lisa vürtsid ning kuum puljong, sega läbi, kata toidukilega ning lase 5 minutit seista. Lõika kurk, virsikud ja kana meelepärasteks tükkideks.
Sega jogurt piri-piri kastmega ning maitsesta soolaga. Arvesta 100 ml jogurti kohta 1 korralik supilusikatäis kastet.
Eemalda kausilt kile, sega kuskuss kahvliga kohevaks. Võta köögiviljad ahjust ning tõsta plaadilt. Vala kuskuss õhukese kihina plaadile, tasanda ning rösti ahjus 5–7 minutit. Tõsta ahjust. Sega kokku kuskuss ja köögiviljad, maitsesta sidrunimahlaga. Seejärel lisa kurk, virsikud ja kana. Sega läbi, viimasena lisa salatilehed ja rukola, puista granaatõunaseemnetega üle. Serveerides nirista peale piri-piri jogurtikastet.

NB! Kuna tegemist on mahekanaga, siis ära viska konte ära, vaid keeda neist mõnus kodune puljong.