Sous Vide kana piri-piri ahjuköögiviljadega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

“Sous vide” etteküpsetatud mahe kana

Sous Vide kana piri-piri ahjuköögiviljadega

Neljale sööjale

Vaja läheb:
1 Lihuniku äri sous vide kana (umbes 1 kg)
1 purk (200 ml) Lihuniku äri piri-piri kastet
500 g baklažaani
500 g suvikõrvitsat
400 g kirss- või väiksemaid tomateid
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt purustatud musta pipart

Valmistamine:

Lõika baklažaan ja suvikõrvits endale meelepärasteks, aga ühesuurusteks tükkideks, tõsta kaussi. Sega 3 sl piri-piri kastet 1,5 sl oliiviõliga. Vala segu köögiviljadele ning sega hästi läbi. Seejärel vala kõik küpsetspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus kuni köögiviljad on küpsed (aga mitte lödid!!). 10 minutit enne küpsetamise lõppu lisa ahjuplaadile ka tomatid. Võta kana kotist välja, eemalda ürdioksad ja küüslauk. Kuumuta pannil veidi õli ning pruunista kana igast küljest. Viiluta kana ning serveeri ahjuköögiviljade ning ülejäänud kastmega.

NB! Kuna tegemist on mahekanaga, siis ära viska konte ära, vaid keeda neist mõnus kodune puljong.