Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise kael
Sibulaga mooritud veisekael
Koostis ja maitseained:
1.5 kg kaela
2 spl rasva
2 suurt porgandit
2 kollast sibulat
1 küüslauk
2 punti rohelist sibulat
600 ml puljongit
1 pudel kuiva valget veini
1 punt tüümiani
pakk munanuudleid
40 g parmesani
50 g võid
soola,pipart
Kuumuta ahi 165 kraadini.
Maitsesta liha soola ja pipraga ning lõika liha umbes 9cm medaljonideks.Malmpotis kuumuta rasv ning pruunista medaljonid (kuni liha ei kleepu enam poti põhja).Viiluta sibul ja porgand. Aseta koos tüümianiga liha peale. Lõika pooleks küüslauk ning aseta potipõhjale. Küpseta 5 minutit ning maitsesta veel soolaga.
Lisa vein ning lase kergelt keema. Lisa rohelisesibula valge osa, puljong ja pipraterad ning lase uuesti kergelt keema. Kata pott küpsetuspaberiga ning siis pane peale kaas. Tõsta pott umbes 2.5 tunniks ahju.
Kui liha on pehme võta pott ahjust välja. Eemalda liha ja küüslauk. Kalla moorimis vedelik läbi sõela suurde panni, eemaldades nii ülejäänud tahked asjad. Pigista küüslauk pannine ja lase vedelikul podiseda kuni poole vähem. Rebi lihast suupärased tükid ja lisa pannile. Lase veel 5 minutit potised, kuni liha uuesti soe.Lisa pannile nuudlid, roheline sibul, või ja pool parmesanist. Tõsta tulelt ja maitsesta kui vaja.
Serveeri nii, et taldrikul oleks kõiki komponente.