Carpaccio bavette - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise Bavette

Carpaccio bavette

Koostis- ja maitseained:
bavette (500 g)
2 sl suitsusoola helbeid
2 tl rohelist aniisi
1 tl kaneeliõisi
paar oksa värsket tüümiani
lahke käega musta pipart veskist
näpuotsaga musta suhkrut
serveerimiseks parmesani ja pärlsibulaid

Eemalda lihalt kelmed. Vala sool taldrikule ja jahvata veskist peale tublisti pipart, riivi juurde sutsuke musta suhkrut. Uhmerda aniis ja kaneeliõied uhmris peeneks ja vala maitseainete segu hulka. Nopi tüümianilehed ja lisa segule. Vajuta liha maitseainesegusse ja keera kõiki külgi, kuni segu on kõik kinnitunud lihale. Keera liha toidukilesse ja pane paariks tunniks sügavkülma maitset koguma.Võta külmast, lase pisut toatemperatuuril seista ja lõika õhukesed viilud. Aseta lihaviilud kergelt õliga määritud kahe küpsetuspaberi vahele, rulli tainarulli abil hästi õhukeseks.Määri taldrik sinepi, oliiviõli ja palsamiäädika seguga ja tõsta sellele liha, puista peale parmesani laaste ja paku juurde pärlsibulaid.