Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Seakarree sidruniste ahjuköögiviljadega
Seakarree neljale
4 kondiga seakaree (umbes 1,3 kg)
3–4 keskmist sibulat
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
Ahjuköögiviljad
800 g kartulit
3 keskmist pastinaaki
3 keskmist kodumaist õuna
peotäis salveilehti
soola
külmpressitud oliiviõli
1 sl mett
2 sl sidrunimahla
Tõsta sealiha vähemalt 30 minutit enne küpsetamist toatemperatuurile. Triibuta või ruuduta terava noaga kamar. Määri liha oliiviõliga (mitte kamar), maitsesta heldelt soola ja pipraga. Koori sibul ning viiluta õhukesteks ratasteks. Kuumuta ahi 200 kraadini, tõsta sibularattad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, lisa ka veidike vett (küpsedes lisa vajadusel veel veidi vett), sellele tõsta ahjurest, millele aseta liha ning küpseta umbes 30 minutit, seejärel alanda temperatuuri 165–170 kraadini ning küpseta veel umbes 30–45 minutit või kuni liha sisetempeartuur on 65 kraadi.
Tõsta ahjust, lase lihal enne lahtilõikamist mõned hetked puhata. Kastme valmistamiseks kraabi kõik ahjuplaadile kogunenud headus kokku ning kalluta pannile. Puista peale veidike jahu, kuumuta läbi. Lisa niipalju puljongit, et saad meelepärase paksusega kastme. Aja keema ning kontrolli maitset. Soovi korral aja kaste läbi sõela.
Pese köögiviljad, lõika meelepärasteks tükkideks. Arvesta tükeldamisel, et kartuli küpsemisaeg on pikem kui pastinaagil ja õunal. Tõsta kaussi, lisa oliiviõli, soola ning salveilehed. Sega hästi läbi, kummuta ahjuplaadile ning küpseta ahju keskosas 200 kraadises kuumuses kuni köögiviljad on veel pisut krõmpsud. Samal ajal sega mesi ja sidrunimahl. Viis minutit enne küpsemisaja lõppu lisa köögiviljadele sidruni–meesegu, sega hästi läbi ning pista ahju tagasi.
Serveeri sealiha ahjuköögiviljade ning sibulakastmega.