Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Pot au feu
Koostis ja maitseained:
1.8 kg veiseliha
4 sibulat (kooritud ja neljaks lõigatud)
4 küüslauguküünt (puhastatud ja viilutatud)
5 cm ingverit (kooritud ja viilutatud)
8 pipratera
1 kaneelipulk
meresoola
1 punt peterselli
1 punt tüümiani
3 loorberilehte
350 g kartulit (kooritud)
4 porgandit (puhastatud)
4 sellerivart (pooleks lõigatud)
1 kapsapea (viilutatud)
Aseta veiseliha suurde potti ning kata veega. Lase veel keema tõusta, keeda liha umbes viis minutit ning siis kalla vesi ära. Kata liha uuesti veega ja lisa sibulad, küüslauk, ingver, pipraterad, kaneel ja sool. Lase uuesti kergelt keema. Seo kokku petersell, tüümian ja loorberilehed ning lisa need potti. Kata pott ning keeda liha madalal temperatuuril 3 tundi. Vahepeal jälgi, et vett liiga väheseks ei jää, kui vaja lisa vett.
Koori leemelt üleliigne rasv, kas lusikaga või vahukulbiga. Lisa potti porgandid ja kartulid ning keeda veel umbes 15 minutit. Lisa seller ja kapsas potti, surudes need alla, et nad oleksid kaetud veega. Hauta veel 8 minutit.
Serveerimiseks eemalda liha potist ning viiluta.
Pot au feu ehk "pott tulel" on prantsusepärane hautis, mida võid valmistada erinevatest tükkidest. Retsept sobib 4-6 inimesele ning valmib 3 1/2 kuni 4 tundi.