Porcetta ürdiaurukartulitega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe sealiha porchetta

Porcetta ürdiaurukartulitega

Kaheksale kuni kümnele sööjale

Vaja läheb:

3–3,5 kg Lihuniku äri porcettat
kartuleid
suur punt salveid, tüümiani ja rosmariini
soola
25 g võid
külmpressitud oliiviõli

Valmistamine:

Tõsta ahjurest ahjuplaadile ning aseta porcetta restile. Küpseta liha eelkuumutatud 250-kraadises ahjus 30 minutit, seejärel alanda temperatuur 180 kraadini ning küpseta veel umbes 3 tundi või kuni sisetemperatuur on 75 kraadi. Kui kamar kipub liigselt pruunistuma, kata liha fooliumiga.
Kui õige sisetemperatuur saavutatud tõsta ahjust, kata fooliumiga ning lase 30 minutit puhata.
Samal ajal valmista kartulid. Pese kartulid hoolikalt, vajadusel koori ning viiluta umbes 0,5 cm jämeduselt. Puista ahjuvormi põhja ürdioksi, tõsta kartulid peale. Nirista üle oliiviõliga, maitsesta soolaga. Puista peale teine kiht ürdioksakesi, lisa võitükikesed ning vala vormi põhja, sõltuvalt vormi suurusest 100–150 ml vett. Kata vorm küpsetuspaberi ja kaanega ning küpseta kartuleid eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 20–30 minutit või kuni kartulid on pehmed. Eemalda kaas ning pruunista kartuleid veel 2 minutit ahjus grillrežiimil. Serveeri koos porcettaga.

*Ahjuplaadile sulanud väärt rasv hoia kindlasti alles. Tõsta puhtasse purki ning aseta külmkappi. Kasuta ahjukartulite, -köögiviljade valmistamisel, hapukapsa vms. praadimisel.