Pilaff - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Pilaff

Kuuele inimesele:
600 g Lihuniku äri lambalihakuubikuid
2 sibulat
3 porgandit
4–5 küüslauguküünt
väike ingverijupp
paar loorberilehte
4 sl adžikat
250 g pikateralist riisi
rapsiõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
½ tl kurkumit
1 kardemonikupar
3 küüslaugupead
tilli, peterselli

Valmistamine:
Koori sibulad ning 4–5 küüslauguküünt ja haki peeneks. Riivi ingver. Lõika porgandid endale meelepärasteks väiksemateks kangideks või ratasteks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ning prae lihakuubikud kuldseks, maitsesta soola ja pipraga, tõsta välja. Lisa köögiviljad, ingver, loorberilehed ning kardemon (vajuta noaseljaga laiaks), prae läbi. Seejärel lisa riis, sega ning prae veel kuni riis muutub klaasjaks. Lisa adžika, kurkum ning liha, vala peale kuuma vett niipalju, et kõik oleks 1 cm jagu kaetud, pista sisse terved küüslaugupead ning küpseta 170–180 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Haki maitseroheline ning puista enne serveerimist peale.

Retsept: Kristina Efert