Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise Asado de tira veise ribi
Pikalt küpsetatud ribid
Neljale sööjale
Vaja läheb:
1,5 kg veiseribisid
soola
Ladinapärane salsa
2 jalapenot
1 keskmine sibul
1/2 laimi mahl
600 g värvilisi kirsstomateid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 sl külmpressitud oliiviõli
Valmistamine:
Hõõru ribid igast küljest soolaga. Aja grilli ühes pooles söed kuumaks nii, et kupli all oleks temperatuur 120–130 kraadi (võimaluse korral valmista grillsüsi ise, põletades selleks lepa-, haava- või õunapuu halgusid, need annavad lihale ülihõrgu suitsuse maitsenoodi).
Tõsta ribid kondid allpool grillrestile, aga mitte süte kohale. Paari tunni möödudes keera ribid ringi. Keera veel iga paari tunni tagant, et kõik liha küljed oleksid hõõguvate süte poolt läbi käinud. Küpseta 7–8 tundi, kuni liha pudeneb luudelt.
Vahepealt valmista salsa.Koori sibul, haki koos jalapenoga peeneks. Lõika kirsstomatid pooleks. Tõsta köögiviljad kaussi, nirista peale oliiviõli, maitsesta soola, pipra ning laimimahlaga. Sega läbi, lase 10–15 minutit maitsestuda.
Serveeri ribisid ladinapärase salsaga.