Pestoga täidetud veiseliharull - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise kõhuäär / Matambre

Pestoga täidetud veiseliharull

Koostis ja maitseained:
1 kg lihaveise kõhuäärt ('matambre')
150-200 g pestot
soola ja musta pipart

Laota lihaveise kõhuäär tööpinnale.
Maitsesta korralikult soola ja pipraga, siis määri pesto ühtlase kihina lihale, jäta umbes sentimeeter servadest puhtaks.
Keera liha tihedasti rulli, nii et lihakiud jäävad jooksma piki rulli. Seo liharull iga 4-5 cm tagant kööginiidiga kinni.
Pruunista liharull kuumal pannil õlis ümberringi. Siis keera fooliumisse ja küpseta 200kraadises ahjus või kuumade süte kohal või grillahjus umbes 1,5 tundi, kuni liha on küps.
Lase lihal 15 minutit puhata, siis eemalda foolium ja kööginöör ning lõika viiludeks. Lihalõigud on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt.