Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise Osso Buco
Osso Bucco täisterasinepi kastmes
Koostis- ja maitseained:
Osso bucco tükid 4-5 tk
1 petersellijuur (võib asendada ka lehtpeterselliga)
1/4 juursellerit
3 sibulat
4 loorberilehte
10 tera musta pipart
3 sl meresoola
või, värske rosmariin
küüslauk, vesi
Täisterasinepikasteme jaoks vajad:
1 sl võid
2 keskmist sibulat
0,5…1 l osso bucco valmistamisel tekkinud puljongit
400 ml vahukoort
4 sl täisterasinepit
sool, must pipar
Pruunista pannil koodi lõigud, lisades või, värske rosmariini ja küüslaugu tükid, pruunistamise ajal tõsta lusikaga või segu pidevalt lihale. Pruunistatud kooditükid tõsta ahjupotti (soovitatavalt malmpotti), lisa tükeldatud juurseller, sibulad, petersell ning maitseained ja vesi. Sulge ahjupoti kaas ja pane pott 150 C ahju, maksimaalselt kaheks tunniks.Pool tundi enne osso bucco ahjust välja võtmist, valmista täisterasinepi kaste.
Haki sibul peeneks ja hauta kergelt võis. Lisa puljong ja auruta 3/4 välja. Lisa vahukoor ja auruta pool välja. Lisa sinep ning maitsest soola ja värske musta pipraga.Kui kaste saab liiga vedel, klopi sisse 2 munakollast ja soojenda, kuid ära lase segul keema tõusta.