Õlles hautatud veiserind - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise veiserind / Brisket

Õlles hautatud veiserind

Koostis- ja maitseained:
1 kg veiseliha
1 suur porgand
200 g rohelisi herneid
4 küüslauguküünt
2 sl kuhjaga mett
250 ml tumedat õlut
200 ml keevat vett
2 tl magusat jahvatatud paprikat
soola, pipart

Lõika liha 5-6 tükiks. Pane ahjupotti porgandiviilud, pressitud küüslauguküüned, mesi ja vala peale õlu. Kuumuta pannil veidi õli. Hõõru lihatükid soola, pipra ja jahvatatud paprikaga kokku. Pruunista lihatükid igast küljest korralikult pruuniks ning tõsta potti. Vala poti põhja ka keev vesi ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit ilma kaaneta ja seejärel kaane all veel 1,5-2 tundi, kuni liha on pehme. Pool tundi enne küpsemise lõppu vala potti ka rohelised herned. Vahepeal sega poti sisu ning vajaduse korral lisa soola ja pipart.