Mustlase potipraad - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise Denver

Mustlase potipraad

Koostis ja maitseained:
1 kg veiseliha
2 suurt sibulat, hakitud
2 suurt porgandit, kooritud ja lõigatud 2 cm tükkideks
1-2 tassitäit puljongit
2 spl võid, õhukeselt viilutatud
Vürtsisegu:
1 spl magusat paprikapulbrit
½ spl teravamaitselist paprikapulbrit
1 spl värskelt jahvatatud pipart
½ spl nelkpipart
¼ spl jahvatatud nelki
Eel-pruunistamiseks:
2 spl võid
1 tl meresoola

Sega kokku paprikapulbrid, pipar, nelkpipar ja jahvatatud nelk, et teha vürtsisegu. Sulata või sügavas malmpannis keskmisel kuumusel. Hõõru liha meresoolaga. Kui või pannil kergelt suitseb, pruunista liha iga külje pealt. Tõsta liha panni keskele ning pane äärtesse sibulad ja porgandid. Vala peale piisavalt puljongit, et see kataks vaid poole lihast. Lisa puljongile vürtsisegu. Pane viilutatud või lihale peale. Lase vedelik mulisema ja kata kaanega. Lase podiseda 1- 2,5 tundi, küpsemine oleneb liha suurusest. Kui kahvelt läheb kergelt lihast läbi, on see valmis.