Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise T-Bone steik
Mesine T-Bone
Kahele sööjale
Vaja läheb:
1 Lihuniku Äri T-Bone lõik
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
Meekaste:
25 g võid
1 väiksem küüslauguküüs
1 tl mett
Kartulid:
1 suur küüslaugumugul
4–5 keskmist kartulit
rapsiõli
Valmistamine:
Lõika kartulid meelepärase suurusega tükkideks ning lammuta küüslaugumugul, aga ära koori. Keeda kartulid koos küüslauguga soolases vees pehmeks, kurna.
Valmista kaste, selleks koori küüslauguküüs ja riivi, sega kausikeses kokku mee ja sulavõiga ning maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli ning prae lihalõiku igast küljest 3 minutit, seejärel tõsta see eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju 10 minutiks järelvalmima. Kui soovid, võid kasutada ka lihatermomeetrit – sisetemperatuur peaks olema 55 kraadi. Tõsta liha ahjust, maitsesta soola ja pipraga. Samal ajal kui liha puhkab, kuumuta pannil õli ning pruunista kartulid. Kartulite juurde võid pigistada ka keeduvees olnud küüslaugu sisu. Lõika liha kondi küljest lahti, serveeri kastme ja kartulitega.
Retsept: Kristina Efert