Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise torukont
Luuüdi peterselliga
Vaja läheb:
Pikuti pooleks lõigatud torukonti
2 spl kappareid
2 šallottsibulat
1 suur punt peterselli või selleri rohelisi otsi
Oliiviõli
Soola
Valget saia
Soojenda ahi 230 kraadini.
Haki kergelt petersell või selleri otsad. Fergus Henderson on selle kohta öelnud: “lightly chop your parsely, just enough to discipline it”.
Haki sibulad. Pintselda kondid oliiviõliga ning rösti ahjus umbes 20 minutit või kuni üdi on võbelev.
Samal ajal sega kokku kapparid, hakitud petersell ja sibulad. Piserda hulka ka oliiviõli, valides ise kui palju lisada.
Rösti sai.
Võta kondid ahjust ning serveeri, tõstes kontidele külluslikult peterselli segu. Sool tõsta lauale, koos kontidega, et sööja saaks ise maitsestada.