Lihapallid aedubadega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise hakkliha

Lihapallid aedubadega

Koostis- ja maitseained:
400-500 g hakkliha
muna, Parmesani juust
riivleib, sibul, küüslauk
rohelist pipart (soovi korral)
soola, valget pipart
tšillihelbeid (soovi korral)
kooritud ja tükeldatud tomateid (talvisel hooajal võib värsked ja mahlased tomatid asendada kvaliteetse konserveeritud tükeldatud tomatitega)

Võta 450 grammi rohumaaveise hakkliha (iga kahe inimese kohta), muna, riivitud Parmesani juustu, veidi riivleiba. Sega ained kokku ning valmista lihapallid.
Valmista lihapallidele kaste: võta üks suur sibul, hakitud küüslauguküüs, rohelist pipart (soovi korral) ning prae läbi. Lisa maitse järgi soola ja valget pipart, soovi korral kuivatatud tšillihelbeid. Seejärel lisa kooritud ning tükeldatud tomatid. Keeda kastet veidi aega keskmisel kuumusel, seejärel alanda kuumust ning lisa podisevasse kastmesse lihapallid ning kata nõu kaanega. Lase lihapallidel kastmes 30 minutit küpseda.
Lisa kastmele peotäis aedoakaunu ning lase küpseda, kuni oad on pehmed, kuid ei lagune laiali.
Maitsev kaste ongi valmis, serveeri krõbeda leiva, riisi või pastaga.