Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Lamba ribi
Lambaribisupp
Neljale sööjale:
Puljong
500 g lambaribi
1,5 l veisepuljongit
1 koorimata sibul
1 porgand
4-5 musta pipra tera
soola
Supile
1 kuhjaga dl odrakruupe
2 sl tomatipastat (passatat)
1 väike porgand
1 dl külmutatud rohelisi herneid
soola
hakitud peterselli
Valmistamine:
Pane paladeks lõigatud ribi puljongiga keema. Riisu vaht, lisa poolitatud sibul ja tükeldatud porgand, samuti pipraterad, keeda tasasel tulel umbes 2 tundi, kuni ribi on pehme. Lisa sool natuke enne keetmise lõppu. Kurna puljong ja pane koos lihatükkidega potti tagasi. Kalla juurde eelnevalt külmas vees leotatud kruubid, natuke hiljem tükeldatud porgand ning kui need peaaegu pehmed, siis ka herned. Lisa vajadusel soola.
Serveerimisel jaota lihatükid taldrikutesse, tõsta peale supp ning helde käega hakitud peterselli.
NB! Võid liha juba eelmisel või üle-eelmisel päeval valmis keeta, siis läheb supi valmistamine kiiremalt.