Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Lamba hakkliha
Lambaliha pelmeenid
Retseptiga ca 60 tükki:
500 g Lihuniku äri lambahakkliha
1 keskmine sibul
4 küüslauguküünt
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl Cayenne'i pipart
1 tl jahvatatud vürtskööment
4 talisibula vart
punt tilli, peterselli ja koriandrit
100 g kartulit
soola
Tainas:
300 g jahu
150 g vett
1 tl soola
Valmistamine:
Koori sibul, küüslauk ja kartul. Haki sibul ning küüslauk peeneks, riivi kartul peene riiviga. Haki sibul ning ürdid, arvestusega, et igat ürti saaks vähemalt 2 sl. Sega kõik koostisained kausis kokku ning jäta taina valmimise ajaks maitsetuma.
Taina jaoks, sega koostisained ning sõtku kuni saad elastse taina. Keera see toidukilese ning aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi puhkama.
Rulli tainas õhukeseks ja lõika u 5 cm läbimõõduga klaasiga välja kettad (kui sul on, kasuta pelmeenivormi). Tõsta peale teelusikatäis täidist ning keera tainaketta üks pool teisest üle. Vajuta servad tugevati kinni ning suru poolringi otsad omavahel kokku. Tõsta pelmeenid jaokaupa soolaga maitsestatud keevasse vette, keeda mõned minutid kuni kerkivad pinnale. Keeduvette võid lisada ka mõned loorberilehed, musta pipra ning vürtspipra terad.
Serveeri endale meelepäraste lisanditega.