Lamba õlasteik praekartuliga - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Lamba õlasteik

Lamba õlasteik praekartuliga

Neljale sööjale:
4 lamba õlasteikipraadimiseks veiserasva, selle puudumisel võidsoovi korral veidi Madeirat
8 kartulit
1 porru
2 küüslauguküünt
1 karp spinatit
soola
purustatud musta pipart
Majoneeskaste:
2 dl meelepärast majoneesi
1 sl täisterasinepit
1 sl peeneks hakitud lehtpeterselli
1 peeneks hakitud või läbi pressi surutud küüslauguküüs
soovi korral veidi sidrunimahlavajadusel soola

Valmistamine:
Prae lambasteike kõrgel kuumusel veiserasvas umbes kolm minutit kummaltki poolt, vala üle sortsu Madeira veiniga, keera kuumus maha ja jäta kaane alla järelvalmima, kuni valmistad ülejäänud toidu.Võta teine pann, prae kooritud ja kangideks lõigatud kartulid veiserasvas poolpehmeks, lisa viilutatud porru ning küüslauguküüned, prae edasi, kuni kartulid on peaaegu valmis ja kuldsed. Tõsta spinat pannile, lase kaane all mõni minut kuumeneda, kuni hakkab närtsima. Maitsesta kartulisegu soola-pipraga, jäta serveerimiseni sooja.Sega kokku majonees ja lase veidi aega maitseid koguda. 
Jaota kartulisegu taldrikutele, tõsta lambasteik peale ning paku majoneesi eraldi kõrvale.