Lamba karree oapüree ja harissavõiga - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Lamba karree

Lamba karree oapüree ja harissavõiga

Neljale sööjale eelroaks, kahele põhiroaks
400 g Lihuniku äri lambakarreed
1 tl jahvatatud vürtskööment
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
1 kuhjaga tl Dijoni sinepit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli

oapüree:
1 purk (400 g) valgeid ube
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
1 sidrun
veidike siledalehelist peterselli

harissavõi:
30 g võid
1,5 tl harissat
soola
veidike siledalehelist peterselli

Valmistamine:

Sega liha marinaadiained väikeses kausis, lisa niipalju oliiviõli, et saad pastataolise massi. Määri karree ühtlaselt maitseseguga kokku, keera toidukilesse ning jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma. Kui on aega, siis üleöö.

Koori sibul ja küüslauk, haki peeneks. Haki ka petersell. Kuumuta pannil õli, prae sibul ja küüslauk klaasjaks. Kurna oad (vedelik jäta alles), lisa pannile ning kuumuta läbi. Seejärel lisa vedelik, kata pann kaanega, keera tuli madalaks ning lase mõned minutid podiseda. Püreesta saumiksriga oasegu, maitsesta soola ning sidrunimahlaga. Viimasena sega juurde petersell, jäta sooja oma aega ootama.

Harissavõi jaoks sulata või kergelt, lisa harissa, sega ühtlaseks, maitsesta soolaga ning lisa veidike hakitud peterselli. Jäta seegi sooja seisma.

Kuumuta pannil veidi õli, lükka marinaad karreelt maha ning pruunista seda igast küljest. Seejärel tõsta ahjuvormi, nirista peale veidike oliiviõli ning küpseta eelkuumutataud 190-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta ahjust, lase veidi puhata.

Viiluta ning serveeri oapüree ning harissavõiga.

Retsept: Kristina Efert