Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Lamba karree
Lamba karree oapüree ja harissavõiga
Neljale sööjale eelroaks, kahele põhiroaks
400 g Lihuniku äri lambakarreed
1 tl jahvatatud vürtskööment
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
1 kuhjaga tl Dijoni sinepit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
oapüree:
1 purk (400 g) valgeid ube
1 keskmine sibul
2 küüslauguküünt
1 sidrun
veidike siledalehelist peterselli
harissavõi:
30 g võid
1,5 tl harissat
soola
veidike siledalehelist peterselli
Valmistamine:
Sega liha marinaadiained väikeses kausis, lisa niipalju oliiviõli, et saad pastataolise massi. Määri karree ühtlaselt maitseseguga kokku, keera toidukilesse ning jäta vähemalt 30 minutiks maitsestuma. Kui on aega, siis üleöö.
Koori sibul ja küüslauk, haki peeneks. Haki ka petersell. Kuumuta pannil õli, prae sibul ja küüslauk klaasjaks. Kurna oad (vedelik jäta alles), lisa pannile ning kuumuta läbi. Seejärel lisa vedelik, kata pann kaanega, keera tuli madalaks ning lase mõned minutid podiseda. Püreesta saumiksriga oasegu, maitsesta soola ning sidrunimahlaga. Viimasena sega juurde petersell, jäta sooja oma aega ootama.
Harissavõi jaoks sulata või kergelt, lisa harissa, sega ühtlaseks, maitsesta soolaga ning lisa veidike hakitud peterselli. Jäta seegi sooja seisma.
Kuumuta pannil veidi õli, lükka marinaad karreelt maha ning pruunista seda igast küljest. Seejärel tõsta ahjuvormi, nirista peale veidike oliiviõli ning küpseta eelkuumutataud 190-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta ahjust, lase veidi puhata.
Viiluta ning serveeri oapüree ning harissavõiga.
Retsept: Kristina Efert