Lamba ahjupraad aprikooside, krõmpsude köögiviljade ja võiste hernestega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Lamba ahjupraad aprikooside, krõmpsude köögiviljade ja võiste hernestega

6 sööjale

Ahjupraad
1 lamba ahjupraad (kaal umbes 1,7 kg)
100 g kuivatatud aprikoose
1,5 dl vett
soola
purustatud musta pipart
Garam masala maitsesegu või meelepärases vahekorras purustatud koriandriseemneid, vürtsköömneid ja jahvatatud kaneeli
2 sl neutraalse maitsega toiduõli

Krõmpsud köögiviljad
1 suurem kaalikas
4-5 suuremat porgandit
50 g võid
0,5 dl kuusevõrse- vms siirupit või vedelat mett
soola
purustatud musta pipart
hakitud peterselli

Võised herned
600 g külmutatud rohelisi herneid
100 g võid
soola
purustatud musta pipart
paar oksa värsket münti

Alusta eelmisel päeval ahjuprae ettevalmistamist. Vala kuivatatud aprikoosidele soe vesi ja lase 4-5 tundi liguneda ning paisuda, purusta seejärel köögikombainis. Kui segu tundub siiski iiga kuiv, lisa veel vett. Sega juurde õli ja maitseained. Masseeri segu lambalihasse, mätsi lahtine pudi ahjuprae peale, tõsta küpsetuskotti ning pane ööseks külmkappi maitsestuma.

Järgmisel päeval kuumuta ahi 200 kraadini, tõsta küpsetuskott sobiva suurusega vormi ning pane ahju. Küpseta 30 minutit 200 kraadi juures, seejärel 2 - 2,5 tundi 130 kraadi juures. Pikema küpsetusaja puhul on tulemuseks ülipehme liha.

Sulata pannil või. Kalla pannile puhastatud ja kangideks tükeldatud köögivili. Prae, vahepeal segades, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa siirup või mesi ning sool-pipar. Prae veel mõni minut. Puista juurde rohkelt hakitud peterselli.

Herneste valmistamiseks sulata sobiva suurusega potis või, lisa herned ning hauta, kuni herned on küpsed, kuid veel rohelised. Suru pudrunuiaga ühtlaseks massiks, maitsesta soola-pipraga, haki juurde veidi münti.

Serveeri viiludeks lõigatud ahjupraadi küpsetusleeme, krõmpsude juurikate ja maheda hernetambiga.

Mida teha ahjuprae jääkidega?

  • lisa köögiviljaraguule,
  • haki peeneks ja lisa näiteks kõrvitsast valmistatud püreesupile,
  • haki koos küüslauguküünega peeneks, suru koos praeleemega purki ning kasuta võileivakatteks.