Korea stiilis ribid - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise ribiplaat

Korea stiilis ribid

Kahele sööjale
Vaja läheb:

400 g veiseribisid (flatten ribs)
1 väike õun
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
2 cm jupp ingverit
1 sl riisiäädikat
3 sl sojakastet
3 sl rafineerimata suhkrut
9 sl vett
soola
sorts seesamiõli
seesamiseemneid

Valmistamine:
Koori sibul ja küüslauk. Lõika õun neljaks sektoriks, eemalda südamik. Riivi peene riiviga ingver, küüslauk, sibul ja õun. Sega kausis äädikas, suhkur ja sojakaste kuni suhkur on sulanud. Lisa vesi, seesamiõli, riivitud köögiviljasegu ning maitse järgi soola. Tõsta ribid vaagnale või minigripkotti, vala marinaad peale, mudi läbi, et kõik saaks marinaadiga korralikult kaetud ning tõsta külmkappi paariks tunniks kuni üleöö marineeruma. Enne küpsetamist puhasta ribid majapidamispaberiga marinaadist ning kuumuta grillil või pannil kummaltki poolt 4–5 minutit. Serveeri koos kimchiga.