Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahekana supikogu
Kodune kanapuljong
Vaja läheb:
1 mahekana supikogu
2 keskmist sibulat
2 porgandit
10 musta pipra tera
3 väikest loorberilehte
2 varssellerit
peoga tilli- ja petersellivarsi
1 küüslaugumugul
soola
Valmistamine:
Tõsta supikogu potti, vala peale 4 liitrit külma vett. Aja keskmisel kuumusel keema, riisu pealt vaht. Lõika sibulad ja küüslaugumugul pooleks, ära koori! Pista kõik koostisosad supipotti, lisa maitse järgi soola. Kui soovid kokku keeta hoopis puljongikontsentraati, siis lisa soola pigem vähem. Kuumuta puljongit hästi madalal tulel vähemalt 4 tundi. Puljong ei tohi keeda, vaid peab tasakesi podisema. Tõsta puljong jahedassse, et saaksid järgmisel päeval soovi korral pealt eelmaldada tekkinud rasvakihi. Ära seda muidugi ära viska, vaid kasuta näiteks klimbitaina koostises, kartulite praadimisel vms. Viimaks kurna puljong ning kasuta meelepäraselt.