Kleepuvad lambaribid - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Lamba ribi

Kleepuvad lambaribid

Kahele sööjale:
800 g Lihuniku äri lamba ribiplaati
2 sl sojakastet
1 sl Shaoxing veini, saket või mirinit
0,5 laimi mahl
3 sl magusat tšillikastet
jupp ingverit + hilisemaks peitsimiseks
3 küüslauguküünt
1 tl tšillihelbeid või tšillipulbrit (soovi korral)

Lisandiks:
50 g klaasnuudleid mungubadest
2 paksoid
rapsiõli
1 tl seesamiõli
tšillihelbeid
2 suuremat küüslauguküünt
sojakastet
paar rohelise sibula vart
röstitud seesamiseemneid
1 laim

Valmistamine:
Koori küüslauk ja ingver, riivi mõlemad peene riiviga ning sega kokku teiste marinaadiainetega. Pintselda ribid ühtlaselt seguga, keera toidukilesse ning lase üleöö maitsestuda.
Eemalda toidukile, mässi ribid koos viimse marinaaditilgaga hästi korralikult fooliumisse ning küpseta eelkuumutatud 150–160kraadises ahjus 2,5 tundi.
Samal ajal valmista nuudlid pakendil oleva juhise järgi. Loputa külma voolava vee all ning sega tilgakese seesamiõliga.
Vastavalt suurusele lõika paksoid kas pooleks või veerandikeks. Koori küüslauguküüned ja viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil rapsiõli ning prae kiiresti küüslauk kergelt kuldseks, tõsta pannilt. Lisa pannile 1 tl seesamiõli ning lao paksoid, lõikepind allapoole pannile, pruunista igast küljest, kata kaanega ning lase mõned minutid auruda. Seejärel lisa tšillihelbed ning maitsesta sojakastmega. Tõsta juurde nuudlid ning hoia soojas.
Kui ribid on valmis, tõsta ahjust, lõika ühekaupa lahti, pintselda magusa tšillikastmega ning tõsta ahju kuuma grilli alla. Keera ringi ja pruunista ka teisest küljest. Haki roheline sibul. Tõsta ribid, nuudlid ja paksoi vaagnale, puista peale seesamiseemneid ja sibulat, nirista peale laimimahla ning serveeri.

Retsept: Kristina Efert