Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahekana tiivad
Kanatiivad ahjukõrvitsaga
Kahele sööjale
Vaja läheb:
4 mahekana tiiba
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl kadaka balsamicot või mõnda muud palsamiäädikat
2 sl magustamata rabarberi täismahla, lisaks salati maitsestamiseks
0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 keskmine küüslauguküüs
mõned oksad tüümiani ja rosmariini
350 g kõrvitsat (puhastatud kujul)
värsket salatit, serveerimiseks
Valmistamine:
Koori küüslauk ning riivi peeneks. Haki ürdid. Sega kõik marinaadi koostisosad kausikeses kokku. Maitsesta kanatiivad soola ja pipraga ning tõsta marinaadi. Sega hästi läbi ning jäta vähemalt tunniks marineeruma. Lõika kõrvits endale meelepärase kujuga tükkideks, aga mitte liiga väikesteks. Arvesta küpsetusajaga, muidu saad kõrvitsapüree. Tõsta kõrvits küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi, lisa kanatiivad ning nirista peale kogu marinaad. Sega kõik hästi läbi. Vajadusel lisa veidi õli ning maitsesta kõrvitsatükid soolaga. Küpseta eelkuumutatud 190 kraadises ahjus 25 minutit. Nirista kastmele rabarberimahla, maitsesta soolaga. Serveeri kanatiibade ja kõrvitsaga.