Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahekana koivad
Kana poolkoivad siidrikastmega
Kahele sööjale
Vaja läheb:
4 mahekana poolkoiba
külmpressitud oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart
Cayenne'i pipart
1 väike sibul
1 keskmine kodumaine õun
tükike võid
200 ml kuiva õunasiidrit
100 ml kodust kanapuljongit
4 musta pipra tera
1,5 sl toorjuustu
väike punt murulauku
soola
Valmistamine:
Määri poolkoivad oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja Cayenne'iga. Tõsta ahjuvormi ning küpseta eelkuumutatud 190-kraadises ahjus 35 minutit. Samal ajal valmista kaste. Koori sibul, haki peeneks. Eemalda õunal südamik, lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta väikese poti põhjas 1 sl oliiviõli ning tükike võid. Prae sibul ja õunad kergelt läbi. Seejärel vala peale siider, kuumuta kuni alkohol aurustub, seejärel lisa puljong ning pipraterad. Lase madalamal tulel 20–25 minutit podiseda. Kui soovid siidist kastet, siis aja kaste läbi sõela ning vala potti tagasi. Lisa toorjuust ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt, kontrolli maitseid, haki murulauk ning lisa kastmele. Serveeri kanakoivad keedukartulite ning siidrikastmega.