Hiinapärane veisehautis - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise kael

Mahe rohumaaveise lihakuubikud

Hiinapärane veisehautis

Koostis- ja maitseained:
400 gr veiseliha
1-2 porgandit
100 g seeni
1 spl hakitud ingverit
2 hakitud küüslauguküünt
2 spl jahu
3 spl sojakastet
0,5 l veisepuljongit
0,5 tl Hiina 5-vürtsisegu (koriandriseemned, roheline aniis, nelk, apteegitill, kaneel)
0,5 tl palmisuhkrut
rohelist sibulat, veidi tšillit

Kuumuta ahi 160-170 kraadini. Kuivata lihatükid esmalt kergelt köögipaberiga ja sega need kokku jahuga. Kuumuta ahjupoti põhjas veidi õli ning pruunista selles kõik lihatükid. Tõsta lihatükid potist uuesti välja oma aega ootama.
Nüüd lisa vajadusel veel veidi õli ning lisa potti hakitud ingver, küüslauk, tšillihelbed ja hiina 5vürtsi segu. Sega kõik läbi ja prae kuni häid aroome potist tõusma hakkab.
Sega juurde seened ja porgandiviilud, sojakaste ning seejärel lihatükid, seejärel vala veisepuljong lihale, lase keema tõusta, kata pott kaanega ja tõsta 45-55minutiks ahju.
Kui pajaroog valmis on, siis tõsta see ahjust välja, lisa hakitud roheline sibul, sega läbi ja maitsesta vajadusel üle.

Serveerimiseks sobib hästi riis, näiteks pähkli maitsega ja tervisele kasulik pruun basmati riis.