Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise süda
Grillitud veisesüda paprikaga
Koostis ja maitseained:
1 rohumaaveise süda
2 sl oliiviõli
1 sl punase veini äädikat
1 sl Worcesteri kastet
1 sl värskeid või 1 tl kuivatatud tüümianilehti
1 tl kuivatatud punet
1 tl soola
1 tl purustatud musta pipart
3-4 erivärvilist paprikat
2-3 (punast) sibulat
2 sl oliiviõli
meresoola
Sulata veisesüda korralikult, siis valmista see marineerimiseks-grillimiseks ette. Esmalt tuleks terava noa abil eemaldada südame ülaosas olev rasv. Siis vaata südamele "ülevalt otsa" ja vastavalt südame kujule lõika see 2-4 korralikuks tükiks. Seejärel eemalda ettevaatlikult südame "iseküljele" jäävad võrku meenutavad kelmed ja kiud.
Sega kausis marinaadiained omavahel. Lisa südametükid, masseeri veidi ja jäta siis umbes ööpäevaks või kaheks jahedasse maitsestuma.
Kui oled valmis grillima, siis kuumuta grill hästi kuumaks.
Puhasta paprikad ning lõika suuremateks tükkideks. Koori sibulad, lõika pooleks või neljaks sektoriks. Sega köögiviljad oliiviõliga, maitsesta korralikult soolaga.
Tõsta kuuma grillresti ühele poolele külmkapikülmad südamed. Tõsta köögiviljad kuumale grillalusele ning küpseta umbes 8 minutit. Siis pööra köögiviljad grillalusel ümber ning küpseta veel umbes 5 minutit. Tõsta köögiviljad serveerimisalusele ning kata fooliumiga. Jäta pehmenema.
Kontrolli, kas südametükid on piisavalt küpsed - seest peaks süda olema roosa ja pigem veidi alaküpsenud, muidu on tulemuseks tuim ja kõva liha (liha sisetemperatuur peaks olema 55°C, mitte rohkem!). Tõsta südamed grillilt taldrikule, kata kergelt fooliumiga ja lase 5-10 minutit puhata. Siis lõika õhukesteks viiludeks, maitsesta soola-pipraga ning serveeri koos röstitud paprikatega.