Ahjuribid - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise short ribs

Ahjuribid

Kuuele sööjale
Vaja läheb:

2–2,2 kg veiseribisid (short ribs)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
2 suuremat sibul
5 küüslauguküünt
75 ml kadakasiirupit
10 kadakamarja
1 rosmariinioks
1 loorberileht
400 ml porterit
300 ml meelepärast puljongit
mõned kadakaoksad (soovi korral)

Valmistamine:
Pruunista ribid, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahjupotti. Koori sibul ja küüslauk. Lõika sibulatest sektorid, pruunista need pannil. Lisa sibulad ja küüslauk potti. Vala peale porter ja puljong. Vajuta kadakamarjad noaseljaga kergelt laiaks, lisa koos siirupi, loorberi, rosmariini ning paari kadakaoksaga ahjupotti. Tõsta elkuumutatud 180kraadisesse ahju ning küpseta 2,5–3 tundi, kuni liha pudeneb luudelt. Serveeri kartulipüree või ahjuköögiviljadega.