Abafilee ehk Flat iron carpaccio - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise abafilee / Flat Iron

Abafilee ehk Flat iron carpaccio

Koostis- ja maitseained:
1 abafilee/flat iron
2 spl mädarõigast
250 ml vahukoort
100 g pohli
40 g rohelist sibulat
20 g Forte juustu
soola, pipart, rosmariini, küüslauku
võid ja õli

Maitsesta liha õli, soola, pipra, rosmariini ja küüslauguga ning tõsta kuumale pannile. Pruunista kõik küljed kiirelt kuldpruuniks, lisa ka või, mis annab lihale maitset ja värvust. Võta liha pannilt ja keera tihedalt toidukilesse ümmarguseks vorstiks ja lase seista 20 minutit. Vahepeal vahusta vahukoor ja sega see mädarõikaga ja maitsesta soolaga. Tükelda roheline sibul, lisa õli ja pohlad, maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võib panna lisaks ka sidrunimahla.
Lõika rullikeeratud abast õhukesed viilud ja pane taldrikule. Maitsesta helbe soolaga ja keeruta veskist pipart peale. Keskele tõsta lusikaga mädarõika kreem ja pohla rohelise sibula kaste.