Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise välistükk
Mahe rohumaaveise välistükisilm
Isetehtud Beef Jerkey koos Mehhiko tomatisalsaga
Koostis ja maitseained:
1 kg veiseliha
Soola ja erinevaid maitseaineid oma maitse järgi
Mehhiko tomatisalsa:
2 tk Tomatit
0,5 tk Punast sibulat (oma maitse järgi)
1 küüs Küüslauku
1 tk Laim
pool või terve Jalapeno pipar või muu tšillipipar
väike punt värsker koriandrit
Eemalda lihalt kelme. Lõika mööda kiudu lihast võimalikult õhukesed viilud. Õhukeseks lõikamist lihtsustab liha eelnev ajutine külmutamine kuni lihale tekivad kristallid, kuid see pole kohustuslik.
Maitsesta viilud enda maitse järgi (näiteks soola-pipra-kadakamarja, soola-pipra-muskaadi, tšillihelbete-rosmariini-erinevate piparde, küüslaugugraanulite-musta pipra-soola seguga jne.) Samuti sobivad maitsestamiseks hästi valmiskastmed nagu Worchesteri-, soja-, teriyaki- ja/või barbecuekaste, lisades sinna juurde küüslaugu- ja sibulapulbrit, pruuni suhkrut, cayenne-pipart jms. Hõõru maitseained kätega lihaviilude sisse. Maitsestamine käib eelkõige tunde järgi, aga silmas tuleks pidada, et liha oleks maitseainetega ikkagi võrdlemisi tihedalt kaetud. Maitsestatud liha võib jätta maitsestuma paariks tunniks kuni üheks ööks, aga seda võib ka kohe edasi valmistada.
Pane lihaviilud küpsetuspaberile ja aseta restile (mitte plaadile), mis aitab lihal paremini kuivada (mitte küpseda!). Keera ahi ventilaatorirežiimile 80-100 kraadi juurde. Kuna lihast võib eralduda palju vedelikku, siis on soovitav ahju põhja panna anum või foolium, millel on ääred üles keeratud. Kuna umbes poole kuivatamise pealt enam vedelikku ei eraldu, võib vedeliku kogumise anuma eemaldada ning samuti on soovitav siis liha pöörata, et tulemus saaks ühtlaselt kuiv.
Hoia liha ahjus umbes 2-3 tundi, kuni liha muutub tumepruuniks ja on läbi kuivanud.