Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise keel
Keelesalat
Koostis- ja maitseained:
1 veisekeel
2 keskmist mugulsibulat
3 loorberilehte
8 Vürtsitera
10 musta pipra tera
800 g pirni
800 hapukurki
500 g paksemat majoneesi
500 g 20 % hapukoort
1 spl mädarõigast
2 spl hakitud peterselli
Maitse järgi soola(meresool) ja pipart
Pane keel külma veega keema, eemalda vaht. Lõika sibulad paari sentimeetri paksusteks viiludeks ja rösti kuival pannil. Kui keelest vahtu enam ei eraldu, lisa röstitud juurviljad ja maitseained. Keeda keelt tasasel tule umbes 2 tundi. Tõsta pehmeks keenud keel puljongist välja hästi külma vette, et nahk lööks keele küljest lahti ning seejärel oleks kergem nahk eemaldada. Jahtunud ja kooritud keel lõika kuubikuteks. Koori pirnid ja haki väiksemateks kuubikuteks. Haki kurgid väiksemateks kuubikuteks. Sega omavahel majonees, hapukoor, mädarõigas purustatud must pipar ja sool ning hakitud petersell. Sega kõik salati komponendid ja jäta salat vähemalt tunniks maitsestuma.