Vürtsikas rabarberi kaste
450 g rabarberit
1 väike punane sibul
1 spl oliiviõli
1 tl kuivatatud tšillit või tšillipulbrit
50 g pruuni suhkrut
3-4 spl mett
2 spl balsamico äädikat
Koori ja tükelda rabarber ning sibul. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sibul ja tšilli. Kuumuta veel 5 minutit madalal tulel. Lisa pruun suhkur, mesi ja balsamico äädikas. Kuumuta edasi madalal kuumusel u 2-3 minutit, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarberitükid. Pane pannile kaas peale ja kuumuta madalal kuumusel 8-10 minutit või seni, kuni rabarber on pehme. Sega aeg-ajalt. Eemalda rabarber siirupist. Kuumuta siirupit kiiresti 3-4 minutit, lisa uuesti rabarber. Sobib kasutamiseks nii kuuma steigi kui ka külma röstbiifiga.