Antrekoodiröst jõuluse punaveini kastmega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Mahe rohumaaveise antrekoodipraad 2,7 kg

Antrekoodiröst jõuluse punaveini kastmega

8-10 sööjale

Vaja läheb:
2,7 kg Lihuniku Äri veise antrekooti kondiga
soola
värskelt jahvatatud musta pipart

Ahjuköögiviljad:
8 suuremat kartulit
2 keskmine kaalikas
250–300 g rooskapsaid
külmpressitud oliiviõli
punt salveid
soola

Kaste:
3 keskmist sibulat
300 g šampinjone
1 väiksem rosmariinioks
2 loorberileht
3 sl külmpressitud oliiviõli
40 g võid
900 ml punast veini
6 vürtsitera
tükk kuivatatud pomerantsikoort
viiluke ingverit
10 musta pipra tera
1 kaneelikang
4 kardemonikupart
6 nelgitera
mett ja soola, maitsestamiseks


Valmistamine:
Koori kartulid ja kaalikas, puhasta rooskapsad välimistest lehtedest. Lõika kapsad pooleks ning kartulid ja kaalikad kuubikuteks. Tõsta küpsetspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, piserda peale oliiviõli, maitsesta soolaga ning puista vahele salveilehti. Sega läbi ning jäta ootele. Maitsesta lihatükk heldelt soola ja pipraga. Tõsta ribipool allpool ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud 250-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel alanda temperatuur 160- kraadini ning küpseta veel u 70 minutit või kuni sisetemperatuur on 51 kraadi (medium). Tõsta ahjust, kata kergelt fooliumiga ning jäta soojemasse kohta puhkama kuni köögiviljad ahjus küpsevad, see kestab u 45 minutit. Kõik lihamahlad, mis puhkamise ajal välja voolavad, lisa hiljem kastmesse, mis valmista samal ajal kui liha ahjus küpseb.
Selleks koori sibul ning haki koos seentega peeneks. Kuumuta potipõhjas või ja õli segu, lisa rosmariin, loorberileht ja sibulasegu ning prae kõik läbi kuni segu kergelt karamellistub. Vala peale vein, aja keema, kasta kaanega, alanda kuumust ning lase tunnike podiseda. Seejärel kurna, lisa vürtsid, lase 15 minutit podiseda ning keera kuumus maha. Lase jahtuda ning eemalda vürtsid. Tõsta seenesegu kastmesse tagasi ning purusta saumikseriga. Aja keema, maitsesta mee ja soolaga. Viiluta liha, serveeri ahjuköögiviljade ja kastmega.