Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Mahe rohumaaveise antrekoot kondiga / Tomahawk
Tomahawk porgandisalatiga
Kolmele sööjale
Vaja läheb:
1 Lihuniku Äri lihaveise tomahawk
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
Salat:
4 keskmist porgandit
1 suurem õun
1/2 laimi mahl
1 sl külmpressitud oliiviõli
1 tl Prantsuse sinepit
1 tl mett
kimbuke peterselli ja münti
paar talisibula vart
soola
Valmistamine:
Riivi porgandid ning viiluta õun. Haki ürdid. Sega õlist, laimimahlast, sinepist ja meest kaste, vala salatile, lisa hakitud ürdid ning sega hästi läbi. Aseta kõrvale maitsestuma. Prae lihalõiku igast küljest 3 minutit, seejärel aseta 200 kraadisesse eelkuumutatud ahju ning lase järelküpseda umbes 10 minutit (sisetemperatuur 55 kraadi). Tõsta ahjust, lase puhata, viiluta, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koos salatiga.
Retsept: Kristina Efert