Lambasadul särtsakate seentega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Lambasadul särtsakate seentega

Kahele sööjale:
2 Lihuniku äri lambasadula lõiku
3 küüslauguküünt
3–4 sl külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
mõned rosmariini- ja tüümianioksad
2–3 keskmist kartulit
200 g šampinjone
1 punane tšilli
sortsuke valget või punast veini
1 tl jahu
värakelt jahvatatud valget ja musta pipart
soola
külmpressitud oliiviõli

Valmistamine:
Koori küüslauk, rebi ürdiokstelt lehekesed ning haki kõik peeneks, sega oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga. Määri maitseseguga lihalõigud ühtlaselt kokku, keera toidukilesse ning lase vähemalt 30 minutit maitsestuda. Kui on aega, siis lausa üleöö.
Viiluta seened ja tšilli, lõika kartulid jämedamateks ratasteks. Kuumuta pannil oliiviõli, tõsta peale seened ja tšilli, prae läbi, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale jahu, sega ja kuumuta läbi. Lisa sortsuke veini, lase alkoholil aurustada ning seejärel lisa niipalju vett või puljongit, et saaksid siidise kastme. Maitse ning tõsta kõrvale, kuid hoia soojas. Puhasta pann, tõsta uuesti tulele. Lisa õli, lao kartulirattad pannile, prunista mõlemat küljest, maitsesta soolaga ning prae kuni kartulid on pehmed.
Teisel pannil kuumuta samuti veidike õli, lükka maitsesegu lihalõikudelt maha ning küpseta liha mõlemalt poolt 3 minutit, tõsta pannilt ning lase veidike rahuneda.
Serveeri lihalõigud pannikartulite ning särtsaka seenekastmega.