Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Lambalõigud sooja sibulavinegreti ja kaalikapüreega
Neljale sööjale:
3 Lihuniku äri lamba ristluu lõiku (u 0,5 kg)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
paar rosmariinioksa
2 küüslauguküünt
oliiviõli
Sibulavinegrett:
4 keskmist punast sibulat
külmpressitud oliiviõli
2 sl õunaäädikat
1 tl heledat kasesiirupit
40 g sulatatud ja nõrutatud spinatit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Kaalikapüree:
800 g kaalikat
soola
200 ml piima
70 g võid
Valmistamine:
Koori kaalikas, lõika juppideks ning keeda soolases veel pehmeks. Samal ajal koori sibulad, lõika sektoriteks ning eralda kihid. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ning prae madalal kuumusel 5 minutit, lisa spinat ja äädikas, tõsta kohe tulelt. Viimasena sega juurde siirup ning jäta sooja seisma. Pruunista plekist kruusis või ning teises soojenda piim. Kurna kaalikad, tambi pudruks, lisa või ja piim ning mikserda siidjaks.
Kuumuta pannil õli, lisa rosmariinioksad ja noaseljaga lamedaks pressitud küüslauguküüned. Seejärel küpseta lihalõike mõlemalt poolt mõni minut ja jäta mõneks minutiks puhkama.
Viiluta liha ristikiudu ning serveeri püree ning vinegretiga.
Retsept: Kristina Efert