Vormiroog lambahakkliha ja kaalikatega - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Lamba hakkliha

Vormiroog lambahakkliha ja kaalikatega

Neljale inimesele:
300 g lambahakkliha
praadimiseks 2 sl Lihuniku äri veiserasva
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
1 suurem või 2 keskmist porgandit
0,5 sl jahu
1 dl veisepuljongit
2 sl tomatipastat (passatat)
2 sl Madeirat või muud kangestatud veini
soola
purustatud musta pipart

Kaalikatamp:
800 g kooritud kaalikat (2 keskmist juurikat)
50 g võid
0,5-1 dl 35%list rõõska koort
kuivatatud küüslaugupulbrit
soola
purustatud musta pipart
peotäis riivitud juustu

Valmistamine:

Prae hakkliha ja hakitud sibul veiserasvas kiiresti läbi. Kui rasva pole võtta, kasuta toiduõli. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja jämedalt riivitud porgand, prae veel mõni minut. Puista hakklihasegule 0,5 sl jahu, vala juurde puljong, tomatipasta ja veidi veini, hauta tasasemal tulel umbes 15 minutit, kuni keedus on parajalt tummine. Maitsesta soola-pipraga.

Samal ajal valmista ka kaalikatamp. Keeda tükeldatud kaalikad soolakas vees pehmeks, lisa ülejäänud ained ning suru pudrunuiaga ühtlaseks massiks.

Kalla hakklihasegu ahjuvormi, kata pealt ühtlase kaalikapudrukihiga, puista üle riivitud juustuga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 20 minutit, kuni roog on pealt kuldne.

NB! Võid vormiroa mõlemad pooled juba eelmisel päeval ette valmistada, üleöö külmikus hoida ja nüüd ahjuvormi panna. Pikenda sel juhul küpsetusaega 30-40 minutile. Aga kui kaalikas kohe üldse ei maitse, võid selle asendada kartuliga.