Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:
Hartšo
Kuuele inimesele:
400 grammi Lihuniku äri lambalihakuubikuid
2 loorberilehte
soola
4–5 vürtsitera
10 musta pipra tera
2–3 keskmist sibulat
130 g pikateralist riisi
4 sl tkemali kastet
1 purk kooritud tomateid
75 g kreeka pähkleid
3–4 küüslauguküünt
suur punt peterselli, tilli ja koriandrit
värskelt jahvatatud musta pipart
150 ml granaatõunamahla pool suurest granaatõunast
Valmistamine:
Tõsta lambalihakuubikud potti, lisa 2,5 liitrit vett ning aja keema ja riisu vaht. Lisa soola, loorberilehed, vürtsi- ja pipraterad ning lase madalal tulel poolteist tundi keeda. Samal ajal koori sibul ja küüslauk. Haki sibul peeneks ning prae pannil rapsiõliga läbi. Lõika tomatid kuubikuteks, lisa pannile ning kuumuta läbi. Tõsta liha puljongist välja, sõltuvalt kuubikute suurusest, lõika need suupärasteks tükkideks, aseta kaussi, kus sega need tkemali kastmega läbi ning jäta kõrvale. Eemalda puljongist vürtsid ja ürdid. Pese riisi voolava vee all ja lisa puljongisse koos sibula-tomatiseguga ning keeda kuni riis on peaaegu pehme. Haki pähklid peenemaks, lisa supile, keeda vaikselt mõned minutid. Seejärel haki küüslauguküüned ning maitseroheline hästi peeneks, lisa supile, kata kaanega ning lase veel 5 minutit podiseda ning keera kuumus maha. Puhasta granaatõun, lisa selle seemned koos mahlaga supile ja lase mõned minutid seista. Serveeri koos röstitud lavašiga.
Retsept: Kristina Efert