Burgundia pada - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Burgundia pada

Retsept kuuele inimesele

900 g Lihuniku äri veiseliha
300 g suitsupeekoniribasid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
jahu
külmpressitud oliiviõli
3 keskmist sibulat
6 küüslauguküünt
6 porgandit
2 varsselleri vart
kimp tüümiani
1 suurem rosmariinioks
3 loorberilehte
300 ml punast kuiva veini
500 ml veisepuljongit
300 g šampinjone
2–3 sl pärlsibulaid
siledalehelist peterselli

Valmistamine:
Koori köögiviljad. Lõika sibul sektoriteks, porgandid meelepärasteks kangideks või ratasteks ning varsseller väikesteks juppideks. Lõika liha kuubikuteks ning peekon väiksemateks tükkideks. Maitsesta liha soola ja pipraga ning veereta jahus. Raputa üleliigne jahu maha. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ning pruunista lihatükid jaokaupa, tõsta kõrvale. Lisa potti peekon, sibul, seller, küüslauk ning porgandid ja pruunista. Seejärel lisa ürdid ning vein. Aja keema, lase alkoholil aurustuda. Siis lisa puljong ning pruunistatud lihatükid. Kata pott kaanega ning lase 170–180 kraadi juures ahjus 2 kuni 2,5 tundi haududa. Samal ajal pruunista pannil õlis seened. Umbes 30 minutit enne paja valmimist lisa potti seened ning pärlsibulad. Enne serveerimist eemalda ürdioksad ning loorberilehed. Haki petersell ning puista hautisele. Paku koos kartulipudru või keedukartulitega.

Retsepti koostas: Kristina Efert