Vahemerelised veiserullid - Lihuniku Äri

Retseptid

  • Ahjus küpsetamine
  • Grillimiseks
  • Hautised
  • Lisandid
  • Praadimiseks
  • Salatid
  • Supid
  • Veiseliha klassikud
  • Wokkimine

Selle retsepti valmistamiseks sobivad lihased:

Vahemerelised veiserullid

5 rulli tegemiseks läheb vaja:

550 g Rullide jaoks lõigatud Lihuniku Äri liha
Lihuniku Äri viilutatud toorsuitsupeekonit sealihast
300 g mozzarellat
2 sl kappareid
2 grillitud paprikat marinaadis
suur peotäis basiilikulehti
rapsiõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
100 ml valget veini
veidi puljongit
mett

Nõruta paprikad ning kapparid marinaadist võimalikult kuivaks. Lõika paprikad ribadeks. Kuumuta väikesel pannil õli ning prae kapparid krõbedaks. Viiluta liha ristikiudu ning klopi lihahaamriga läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Vooderda lihatükid peekoniga nii, et terve pind oleks kaetud. Tõsta ühte serva paar paprikariba, mozzarellat, kappareid ning basiilikulehti. Keera liha rulli ning kinnita paari hambatikuga. Kuumuta pannil õli ning prae rullid paarikaupa igast küljest kuldseks, misjärel tõsta ahjuvormi ning küpseta ahjus veel 5 minutit. Vala pannile veini ning kraabi kõik, mis praadimisest jäänud, pannilabidaga lahti. Lisa veidi puljongit ning kui rullidest on ahjuvormi põhja eraldunud leent, siis lisa ka see kastmesse. Maitsesta kastet meega.
Serveeri veiseliharulle valge veini kastme ning värske salatiga.